Spil   23. februar 2014

The Last of Us: Left Behind

- en anmeldelse af DanielFrank

The Last of Us, Left Behind, Ellie, Riley

Svampe-epidemien breder sig som en steppebrand, og antallet af inficerede stiger drastisk. I en central militærlejr, hvor man forsøger at sætte en stopper for militiagruppen Fireflies og deres bedrifter, finder vi en lidt yngre Ellie som har opgivet håbet om hendes bedste veninde Rileys overlevelse, indtil hun pludseligt vender tilbage 46 dage efter hun forlod lejren. Velvidende om at hun ikke kan blive, lokker hun Ellie med til Liberty Gardens, et forladt storcenter i Boston, hvor de to piger finder deres venskab - og deres skæbne.

"Left Behind" byder på to fortællinger der begge bygger videre på den oprindelige historie i "The Last of Us". Vi ser i flashbacks, hvordan Ellie og Riley bliver genforenet, og hvordan Ellie forsøger at redde Joel fra døden efter han i hovedhistorien blev overfaldet af en Firefly som har skubbet ham udover et gelænder, hvorefter han lander på et stålrør der penetrerer ham fra ryggen. Ellie må forsøge at stoppe blødningen, men hun må efterlade ham i en barikeret butik for at lede efter de fornødne lægemidler.

Historien er overstået på en lille times tid og kunne godt klassificeres som en kortfilm, der skal lappe et par tomme huller i historien. Jeg fik da selv besvaret et par spørgsmål, der efterlod tomme plamacher i min hovedbund. Trods den korte spilletid har Naughty Dog som sædvanligt krædset godt for detaljerne. Grafikerne har igen været på overarbejde, og jeg havde tit lyst til at stoppe op for at se mig omkring i de fantastiske omgivelser, selvom jeg blev jagtet af klikkere og Fireflies.

Der er også en ret sjov feature i "Left Behind", hvor Facebook-integration gør oplevelsen endnu bedre.

Som jeg vist tydeligt gav udtryk for i min anmeldelse af "The Last of Us", var jeg utroligt facineret af soundtracket, og dette er også tilfældet i "Left Behind". Vi hører flere genkendelige toner fra det første soundtrack, men den argentinske komponist, Gustavo Santaolalla, har atter fundet guitaren frem og efterladt endnu et mesterværk til mesterværket.

Der er altså ikke sparet på noget som helst og "Left Behind" er et must have hvis du, ligesom jeg, elskede historien i "The Last of Us" og ville ha' mere.

Teaser

Læs flere anmeldelser


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også