Film   23. marts 2013

Les Misérables

- en anmeldelse af DanielFrank

Uden at kende til historien om Victor Hugo's "Les Misérables" på forhånd, var jeg spændt på at se denne kritikerroste og tilsyneladende tidsløse klassiker. Det er en historie om nød og kamp for retfærdighed, og ser man plakaten kan man måske godt blive afskrækket af den dystre tone.

Men det er også en historie om stilsindigt mod, og dette afspejler denne musikalske filmatisering til topkarakter.

Meget modigt er det nemlig, i en tid med actionbrag og associationer, at filme skuespillerne uden nogle visuelle afledningsmanøvrer, der skal få os til at glemme alvoren i historien. I stedet for at gå efter den nemme underholdning, så man "i det mindste" har fået dét med hjem i mangel af en lærerig historie, går instruktøren Tom Hooper den modsatte retning (som en ægte revolutionær). På denne måde gør han ikke blot historien retfærdighed, men også den populære og verdensomspændende musical-fortolkning.

Der er skam (tragi-)komisk følge i form af de to fuskere Hr. og Fru Thénardier, spillet af Helena Bonham Carter og en overraskende Sacha Baron Cohen ("Ali G.", "Diktatoren").

Hvad end man er bekendt med "Les Misérables" eller ej, bør man ikke snyde sig selv for denne gribende og bredtfavnende fortælling.

Tør du være vidne til en dybfølt fortælling om Den Franske Revolution?

Anmeldelse af Cathrine Jørler-Plaschke

Læs flere anmeldelser


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også