Film   21. maj 2013

Skovens Hemmelige Rige

- en anmeldelse af DanielFrank

Idéen om, at tid og perspektiv er relativ er ikke blevet taget op for første gang i "Skovens Hemmelige Rige". Filmen minder mig på mange måder om Pixar's "Græsrødderne" og "Ferngully - The Last Rainforest".
 
Dog er der ingen skyldfølelse i denne anderledes version af en BBC Life dokumentar. Figurerne er søde og troværdige. De har de bedste intentioner, men der går lidt meget gak i den uden at være nogen reel trussel i plottet. Der er onde intentioner, ja, men de giver ikke mening, for man lærer aldrig mere om den råddenskab der foregår i skoven. Desværre virker skurkerollerne ikke overbevisende i denne ellers fint udtænkte animationsfilm, og det er først sent i filmen at man kan begynde at finde på en funktion til skurken. Selvom jeg er fan af at publikum også selv skal have noget at tænke over, så lugter det lidt for meget af gætværk, med den funktion at man ikke vil "træde nogen over tæerne".
 
Uden at ville sable denne film fuldstændigt ned er jeg nødt til at bekende at noget af det mest interessante ved den var de såkaldte "end credits". Altså et animeret dias-show som er stemningsfyldt og lokkende, altimens navne på diverse medarbejdere på filmen vises.
 
Filmen behøver slet ikke så meget gak og gøgl for at være underholdende. Der er rigeligt med godt potentiale. Især mellem M.K. og hendes fremmedgjorte far. "Skovens Hemmelige Rige" er helt klart en film der handler om intuition, renhed og følelser. Dette afspejles i musikken og de smukke scenerier.
 
Filmen vises i biograferne fra den 23. maj.
 
Anmeldt af Cathrine Jørler-Plaschke.

Læs flere anmeldelser


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også