Musik
   12. maj 2014

Nyt fra The Great Dictators

Det københavnske syvmandsband, The Great Dictators, stormer derudad, og ovenpå udgivelsen af deres debutalbum tidligere i år, er de nu klar til at sende endnu en stærk single + dertilhørende video på gaden.

"Many Ways To Burn" hedder singlen, og med den markerer bandet endnu en gang det tårnhøje niveau, de gang på gang leverer. Som Soundvenue skriver, rammer bandet "en lyd som Danmark mangler". Det er svært at være andet end enig, og med den nye single og video når bandet nye højder med et insisterende beat og forsanger Draguts eminente vokalarbejde. 

The Great Dic­ta­tors udgav deres debu­tal­bum med den stærke og kon­tante titel “Liars” i starten af det nye år. Pladen kan på en måde beskrives som et resul­tat af de mange eksper­i­menter og gode idéer fra det ældre mate­ri­ale. San­gene er skrevet ud fra idéer i både nye og gamle notes­bøger, og de fleste tek­ster er dybt per­son­lige. Dog kan det hele hur­tigt blive en smule for selv­fik­seret, så hvis man er heldig, kan per­son­lige oplevelser være med til at fange det uni­verselle i lyt­teren og omvendt.

“Jeg har altid været glad for at spille skue­spil, og opdigte karak­terer, så nogle af tin­gene er også fik­tive, hvor jeg prøver at flette lidt lom­me­filosofi ind i det hele, så man kan se ud over sin egen næse. Det er altså for det meste en man­dlig og en kvin­delig karak­ter der lige­som starter hele bal­let, og så nogle reflek­sioner om det ene og det andet, ofte meget per­son­ligt”, fortæller Dragut.

The Great Dictators er tit blevet sammenlignet med kunstnere som Tindersticks, Nick Cave, Leonard Cohen og særligt The National, men har skabt en særegen lyd, som rummer store følelser og skæve instrumenter. En blanding af Americana-varme og nordisk melankoli, hvor der bliver spillet på blandt andet sav, banjo, autoharpe, mandolin og harmonika. Forsanger Dragut skriver sangene og synger sine uhøjtidelige kærlighedstekster med en dyb og intens vokal.

På trods af den korte levetid har bandet flere musikvideoer, airplay på VibeFM og P6 Beat og over 40 koncerter bag sig, blandt andet som support for Low (US), Daniel Lanois (CAN), Great Lake Swimmers (CAN) og Veronica Falls (UK).

Lige nu er bandet i fuld gang med deres forårsturné og ind­spilning af musikvideoer, og de har i den grad fået en smag af den danske presses medie-hype.

Se musikvideoen

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også