Musik
   28. oktober 2014

Jokeren tilbage med første soloalbum siden 2009

Jokeren kalder sig selv for en korkprop. En korkprop, der ikke kun svømmer ovenpå, men skyder endnu højere op, jo længere man forsøger at skubbe den ned under vandet.

Med ”Dansker” – hans første soloalbum siden 2009 – bryder rapperen igen overfladen og tager et nyt majestætisk spring ud af vandet. Jokeren er tilbage som fuldvoksen mand med legendestatus og en masse nye historier at fortælle.

”Mange har været i tvivl om, jeg nogensinde ville lave en plade igen. Det er helt tosset. Jeg har slet ikke været væk. Jeg har været i gang med musik hele tiden”, siger han og afviser selvfølgelig idéen om, at rap kun er noget for ”de unge”.

”Bliver man for gammel til at rappe? Nej! De andre fra min generation er stoppet, så jeg er en permanent prøveklud. Jeg vil hele tiden lave ny musik. Jeg vil ikke nøjes med at stå og spille ”Spændt Op Til Lir” på en blokvogn resten af livet”.

JEG ER DANSKER

Det hører man på ”Dansker”. Her kaster rimsmeden punchlines efter festbomber og tackler nogle af livets tunge emner.

Det begynder allerede på coveret. Billedet er tegnet af New York-kunstneren Jean-Pierre Roy og forestiller Jokeren på vej ud af vandet i Københavns havn med retning mod byen. Han ligner en, der er klar til at lægge arm med hvem som helst. I inlayet er Jokeren ligeledes afbilledet med Dannebrog i hånden.

Tegningen spiller op til titelsangen ”Dansker”, hvor sammensætningen af det moderne Danmark skæres ud. Jokeren peger på alle de ting, der gennem tiden er kommet til Danmark udefra og har beriget landet. Fra kaffe og yoga til hiphop, øl og kebab og mere til.

”Danmark er et multikulturelt samfund, og det er ingen ny ting. Vi er en del af verden og var det længe før nationalstaten opstod," siger han om baggrunden for den teksten.

”Jeg er dansker med det hele i mig, og det er alle danskeres flag, jeg holder i hånden”.

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også