Musik
   3. november 2014

Thomas Holm udgiver julesingle

Thomas Holm har tidligere trukket nitten med platin-singlen af samme navn, begået selvmord på dansegulvet, været en tur i Ikea og k*****t smerten væk. Nu er den midtjyske rimsmed klar med en ny julesang, der kaster et humoristisk blik på julen i familiens skød. 

Julen er hjerternes fest, og hvert år samles vi i de små hjem i det ganske danske land for at fejre højtiden. Men der følger også et vist forventningspres med julen, for i juledagene skal vi hygge os, og vi skal have en god juleaften. ”Der er egentlig meget konfliktstof i julen, fordi man typisk er samlet i familien flere dage i træk”, siger Thomas Holm. ”Selv om man gerne vil julen og alt, hvad den står for, så er der også en vis risiko for, at facaden så småt kan begynde at krakelere, når man begynder at gå hinanden på nerverne på anden- eller tredjedagen”. ”Jul, For Helvede” dykker humoristisk ned i det konfliktstof og beskriver med et glimt i øjet en mindre vellykket juleaften, hvor de kære små måske fylder lidt for meget, hvor mor får en smule mere rødvin end hvad godt er og hvor mandelgaven er blevet væk.  

Om den lidt anderledes tilgang til at skrive en julesang siger Thomas Holm: 

”Julesange er som regel ret sukkersøde og glansbillede-agtige, og jeg synes, det var sjovt at gå til julen fra en lidt anden vinkel. For når du har konflikten og småskænderierne, så har du forhåbentlig også overbærenheden og tilgivelsen, og det er for mig i høj grad, hvad julen handler om”. Ifølge Thomas Holm skal vi i julen prøve at acceptere hinandens forskelligheder og hygge os med hinanden på trods af eventuelle uoverensstemmelser og stridigheder. For som det lyder i sangen: ”Det er jul, for helvede Lad os svine hinanden til en anden gang Så luk røven og syng en julesang”  

Singleudspillet ”Jul, For Helvede” udkommer den 10. November.

Tags: thomas holm, nitten, jul for helvede, julesingle, julesang, julemusik, jul musik, julehit, julehits, danske julesange, julen 2015

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også