Musik
   19. november 2014

Jokeren stryger til tops

Albummet “Dansker” er fra dag et strøget til tops på iTunes’ hip hop chart, og den første officielle single ”Kun Os To” har indtaget selv samme placering og har netop modtaget guldcertificering. Det er en fin indikator på, hvor Jokeren står i markedet lige nu. Folk har tydeligvis savnet ham.

Udover enkelte albumsignings samt et par diskoteksjobs henover vinteren til at pudse formen af, vender Jokeren i foråret 2015 tilbage på de store scener. Billetterne til de fire koncerter i landets største byer er netop sat i salg.

Om forårstouren udtaler Jokeren “Jeg glæder mig til at skulle ud at spille. Jeg har savnet dét, landevejene og mit publikum. Folk kan forvente sig de største hits, de bedste rim og en fest, de sent glemmer; Jeg er officielt tilbage og med 1000 km/t”.

Den alsidige Dansker

De første anmeldelser af “Dansker” har mestendels været enormt positive med 5 stjerner fra Gaffa, 4 hjerter fra Politiken og ditto stjerner fra BT.

Om disse siger Jokeren selv: "På fem år er der sket meget i mit liv og i min udvikling som menneske. Jeg har rejst meget og set store dele af verden. Derudover har jeg dyrket dét at være far og reflekteret meget over mit liv og min karriere. Mit album indeholder det bedste af det hele. Det er ikke et nichehenvendt dogmeprojekt, som når jeg skriver bøger, eller laver spoken words. Dette er Jokeren og han er en alsidig størrelse".

Om den nye fanbase, der er opstået i kølvandet på Jokerens comeback, fortsætter han: “Det er fantastisk at se børnene af den generation som har hørt Den Gale Pose og de tidlige Jokeren albums, melde sig ind og være nysgerrige på musikken”, udtaler Jokeren og fortsætter: “Jeg kan huske da jeg selv opdagede Miles Davis I mine forældres musiksamling, og der begyndte min musikalske dannelsesrejse.”.

Om det er forældrenes pladesamling , der har ligget på lur og nu er dukket op på dele af det nye album, skal være usagt. Men i de blå toner på “Ik’ Evigt” og “Supersmurt (Som jeg er)”, er forkærligheden til jazz’en mere end tydelig.

Mytedannelse i fraværet

I pausen fra hitlisterne og koncerterne har rapperen kunnet læse meget om sig selv. Der er blevet spekuleret i alt fra hans kærlighedsforhold til livstruende sygdomme. “Det eneste de mangler at overveje er at jeg er en alien, så er pladen vist fuld” griner Jokeren og fortsætter: “Jeg forsøger at se sådan på det, at når folk stopper med at snakke, er man blevet irrelevant. Så jeg tager det egentlig bare som et kompliment.”, før han afslutter: “Ja, jeg er blevet 41, men jeg er i mit livs form”.

Tags: skråen

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også