Musik
   16. december 2014

Ed Sheeran har haft et vildt år - ikke mindst i Danmark

2014 er Ed Sheerans år – uden sidestykke. Guld for album, platin på alle singler, mest streamede artist i 2014, udsolgte FORUM på få minutter, 2 GAFFA-priser, fleste uger som nr. 1 på Spotifys album top-list dette år.

Kalenderåret 2014 begyndte med Ed Sheeran som bragede ind på alle hitlister med ”I See Fire” fra sidste års ”Hobitten – Dragen Smaugs Ødemark”. Siden har han cementeret sin status som international superstjerne med endnu flere hits. Singlen ”Sing”, i samarbejde med Pharrell Williams, var startskud til det, som skulle vise sig, at blive et reelt gennembrud for Ed Sheeran i Danmark. Sangen strøg ind som i toppen af den danske aiplay chart og opnåede Platin-status på stream i løbet af meget kort tid. Ligeledes gjorde opfølgeren ”Don’t” som udkom henover sommeren. Den seneste single ”Thinking Out Loud” har ligget #1 på den danske single/track chart og på Spotify og allerede Platin-certificeret – efter meget få uger på radio.

Albummet ”X” udkom i juni med en flot førsteplads på hitlisten – lagde sig som #1 på Spotifys album top-liste og beholdt denne flotte placering, uafbrudt, i 23 uger - Ed Sheeran er nu den mest streamede artist i 2014.

”X” har opnået status af Guld i Danmark og blev i december, af GAFFAs læsere, præmieret med statuetter ved GAFFA-Prisen for Årets Udenlandske Album og Årets Udenlandske Mandlige Kunstner.

I efteråret besøgte Ed Sheeran Danmark for at spille koncert i et udsolgt Forum. En koncert som først var sat op i Falconer Salen. Koncerten blev udsolgt på under en time, med en efterspørgsel så massiv, at koncertarrangør Beatbox Entertainment flyttede koncerten til det tre gange så store Forum. Igen blev billeterne revet væk på ganske få timer.

Historien om Ed Sheeran er kun lige begyndt. Herhjemme og internationalt, er der ingen tegn på opbremsning af Ed Sheeran og ”X”. Nu starter den såkalde ”award season” hvor han bl.a. er med i opløbet om de prestige-fulde Britts i England og de Amerikanske GRAMMYs – hvor tre nomineringer er tilfaldet Ed Sheeran, inklusive den største ”Årets Album”. Til juli spiller Ed Sheeran tre gange på et udsolgt Wembley Arena.

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også