Musik
   13. februar 2015

Susanne Sundfør "Ten Love Songs" ude mandag

Susanne Sundfør udsender sit femte studie-album ‘Ten Love Songs’ på mandag.

Efter en lang, intens periode med flere store musikalske bedrifter og samarbejder – som Gonzalez på ‘Oblivion’, som var soundtracket til filmen af samme navn og ‘Running To The Sea’ med Röyksopp og på deres bidrag til ‘Late Night Tales’-serien, med et cover af Depeche Modes ‘Ice Machine’, samt remixes af bl.a. MAPS og som producer for Bow To Each Other – har Susanne nu igen sig selv i fokus.

“So, it’s definite, then”

Dette er ordene som åbner ‘Ten Love Songs’ – en sætning som meget passende sætter stemningen for albummet. Noget konsekvent, noget ubehageligt eller blot begyndelsen på noget ny?

Musikalsk er albummet mere tilgængeligt end hendes tidligere, men på ingen måde mere fladt eller leflende. Foruden sangene ‘Accelerate’, som hun har lavet sammen med Jonathan Bates (Big Black Delta), ‘Memorial’ i samarbejde med Anthony Gonzalez fra M83 og ‘Silencer’ med Lars Horntveth er albumet produceret i sin helhed af Susanne.

‘Jeg ønskede at føle uafhængighed i det jeg foretog mig’ forklarer hun. ‘ Og jeg havde vikelig stærke meninger om hvordan det hele skulle lyde. Det er noget jeg har ønsket at gøre siden jeg var i mine tidlige tyvere – nu følte jeg mig klar til at bevise, overfor mig selv, at jeg faktisk kunne gøre det. Jeg har altid haft en usikkerhed omkring det at være uafhængig – muligvis i alle livets aspekter. Det er blevet et meget personligt album som jeg, grundet tematikken, ville gøre på min helt egen måde.

‘Kærlighed er meget personlig, men samtidig universel – alle føler den!. Du kan ikke gå gennem livet uden at elske nogen. For mig er kærlighed ikke altid hvad man tror og forventer af den. Det interessante er, at jeg begyndte projektet med, at det skulle handle om vold. Men de voldelige tendenser var ofte forsaget af kærlighed eller relationer – hvordan du knytter dig til andre personer – og på den måde blev albummet til kærlighedssange’

‘Ten Love Songs’ begynder med en klagesang og ender med at vise os konsekvenserne af en kærlighedsløs tilværelse. ‘Kærlighed og had hænger tættere sammen end man er komfortabel med’ – og hendes album forvalter den hårfine balance mellem de to, helt frygtløst.

De ti kærlighedssange af Susanne Sundfør er ude på mandag. I øvrigt optræder hun live i Pumpehuset 19. marts.

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også