Musik
   16. februar 2015

Waitress bryder med indiebaggrunden og udgiver pop

Den dansk-svenske trio er klar med en storbypoppet EP, der udfordrer deres musikalske indie-identitet.

Waitress udgiver den 16. marts deres debut EP “Bilbao”. Med den tager de tre bandmedlemmer et stort spring fra deres hidtidige indieudgivelser. Waitress består af den svensk-brasilianske sanger/sangskriver John de Lira, dansk/svenske Andreas og Aske, som har flere udgivelser bag sig med bandet Bodebrixen. På Bilbao har de tre fundet en fælles kærlighed til sneakers og tyggegummi – storbypop med et strejf af alvor. Den alvor, der kommer med at være blevet voksen og tvunget til at vinke farvel til den uovervindelige ungdomsfølelse.

Da Aske, Andreas og John startede deres fælles projekt sidste år, havde de tænkt sig at skrive melankolske, symfoniske sange sammen. De er alle tre konservatorieuddannede og har hidtil lagt deres kræfter i anerkendte indiebands (bl.a. Bodebrixen, Hymns from Nineveh, Lars and the Hands of Light, Freja Loeb).

Waitress tog i studieeksil i Sverige, men det var ikke symfonisk melankoli, de blev ramt af. I stedet kom de hjem med popsange.

”Det var ikke planen, men der opstod bare nogle virkelig gode popsange, mens vi var der. Og det var fedt. Når man sidder med en god popsang, er det jo næsten ligesom et sugar rush”, siger Aske.

Men det har været en udfordrende proces for de tre at give poppen plads. De skulle give slip på genrehøjtidelighed og musikalsk selvopfattelse.

”Vi har hele tiden forsøgt at slippe kontrollen i studiet og gå efter at følge de gode popsange til dørs”, fortæller Aske. ”Men det har været en udfordring for os at bryde med vores indiebaggrund. Vi har skiftedes til at sidde i studiet og være den, der turde tager pop-beslutningen”.

I tekstuniverset lurer både humor og melankoli. Sangene bærer præg af, at trioens medlemmer så småt har krydset grænsen mellem ung og voksen.

”Det er på en eller anden måde lettest at skrive om det svære eller negative. Men Beneath Our Feet startede vi faktisk med at lave bare for sjov. Den skulle være fyldt med så mange positive,

over-the-top plusord, som overhovedet muligt”, forklarer John, som er bandets primære tekstforfatter.

Beneath Our Feet er næste single for EP’en. Videoen til nummeret er allerede ude. Den er instrueret af Christofer Nilsson (Mohave Media) og indspillet i Los Angeles.

Let this song and video be a testament to the fact that there is zero melancholy to their sound, as the dance synths bounce and they celebrate being young and living in the right now. The video features both vibrant colors and dancers, most notably Miss Prissy who formerly worked with both Snoop Dogg and Madonna. (...) their fan base is sure to grow internationally with their upcoming EP release. thewildhoneypie.com

Waitress: Bilbao udkommer 16. marts på Antiphonics/A:larm

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også