VibeFM
   9. juli 2018

Folkene bag Radiofritteren: Derfor bør du sende radio hos VibeFM

Hvis du har lyttet til VibeFM i hele kanalens levetid, kender du os fra programmet Radiofritteren, der kørte på kanalen nogle år tilbage. Hvis du ikke kender os, kan vi fortælle, at vi hedder Casper og Jesper, og at vi elsker og brænder for radio.

I denne her artikel beskriver vi, hvad det gav os at sende hos VibeFM, og hvorfor du bør gøre det samme, hvis du drømmer om at blive radiovært.

Vi udviklede vores kompetencer

Hvis man vil være god til noget, er det nødvendigt med øvelse, og det må man sige, at vi fik på VibeFM.

Vi fik totalt frihed til at udforme vores program, som vi havde lyst til, hvilket førte til både magiske og forfærdelige, men i særdeles høj grad læringsrige oplevelser. Vi fik træning i at padle, i at tilrettelægge og i at bruge sproget på nye, kreative måder.

Det er meget tvivlsomt, at vi havde fået samme mængde frihed, som vi fik hos VibeFM, hvis vores program var udkommet på en kommerciel lokalradio, hvor programcheferne ofte er ret pernitne med, hvordan værterne skal agere, og hvad de skal sige.

Og friheden var virkelig en afgørende faktor for, at programmet var så sjovt at lave, og at vi fik afsøgt så mange grænser af mediet, som vi gjorde!
Selvom der som sådan ikke var nogen, der blandede sig i, hvordan vi gjorde tingene, havde vi altid mulighed for at få sparring. VibeFM består nemlig af folk, der deler ens interesse og passion for radio, og man har altid mulighed for at brainstorme med de andre på holdet.

Vi lyttede en del til de andre programmer og overvejede, om der var elementer, vi kunne lade os inspirere os af. Det var ganske givende og med til at forme os som radiomennesker.

Det pynter på CV’et

Vi har begge to fornøjelsen af lave radio i dag. Casper sender dagligt hos Radio Diablo, og Jesper sender et søndagsprogram hos Radio Victoria. 

Vi er begge overbeviste om, at vejen ind i radiobranchen hos mere etablerede stationer blev lettere af, at vi kunne tilføje over 1,5 års gerning som radioværter hos VibeFM.

Desuden er Daniel Frank en flink, taknemmelig mand, som hellere end gerne udformer en anbefaling, hvis du har fortjent den.

Frihed til at styre musikken

En af de fedeste ting ved VibeFM var friheden. Friheden til at afvikle et program præcist som man havde lyst til. 
Ud over vi havde fuld råderet over, hvad vi talte om, bestemte vi også selv, hvilket musik vi spillede. Det var både sjovt og spændende at sammensætte en liste med tracks til to timers radio.

Vi nød denne mulighed, men der er uden tvivl folk, der vil sætte endnu mere pris på den end os. Folk, der ønsker at lave et nicheprogram med fokus på en bestemt genre, vil elske at sende på VibeFM, hvor der virkelig er mulighed for at lave det perfekte nicheprogram.

Vores program var navlepillende, selvoptaget og med os i fokus. Musikken havde andenprioritet, men derfor var det alligevel en fornøjelse at kunne dele numre, man selv holdt og holder umanerligt meget af med en masse lyttere.

Hvad laver vi i dag?

Det var ikke med vores gode vilje, at vi stoppede Radiofritteren på VibeFM. Vi elskede at lave det, og det er stadigvæk det program, der har føltes mindst som arbejde og mest som leg. Desværre blev der mindre og mindre tid for os begge to, hvorfor vi blev nødt til at trække stikket.

I dag laver vi lidt forskellige ting. Casper sender eftermiddagsradio på Radio Diablo, og Jesper er netop lige stoppet online marketing-konsulent med håbet om, at radioeventyret for alvor kan begynde for også hans vedkommende.

Vi drømmer stadigvæk om at lave radio sammen på den helt store scene, og vi arbejder på en del projekter sammen, blandt andet en podcast, der hedder "Sight-seeing", samt hjemmesiden "Find en kæreste", der skal hjælpe danskerne med at finde kærligheden.

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også