VibeFM
   13. januar 2020

Podcast-studie åbner i Hobro

IMG_20200108_211332.jpg

Et nyt podcast-studie i Hobro skal gøre det nemmere - og billigere - at komme i gang med at producere en podcast. De første lokale podcastere har allerede meldt sig på banen.

Siden 2013 har radiostationen og mediehuset VibeFM haft sin base i Hobro bymidte, hvor mere end 20 frivillige bl.a. har beskæftiget sig med at sende radio for godt 300.000 lyttere på nettet. 1. april 2019 kunne man for første gang kunne høre VibeFM på DAB+, hvilket har været en stor milepæl for radiostationen, der ejes af Daniel Frank.

I løbet af det seneste år har VibeFM eksperimenteret med at udgive udvalgte radioudsendelser som podcast for at nå ud til endnu flere lyttere, hvilket har vist overraskende resultater, som har fået radiochef Daniel Frank til at satse stort. Daniel lytter selv meget til podcasts, og han er overbevist om at Danmark gemmer på en masse skjulte podcast-talenter som aldrig ser dagens lys fordi udstyret, der kræves for at lave podcasts, godt kan være ret dyrt.

Er du en af dem, kan du glæde dig over at Daniel nu åbner et podcast-studie i Hobro, hvor du kan komme godt i gang med din podcast. Og lige nu er et rigtig godt tidspunkt at starte.

“Målinger viser at op imod 20% af danskerne lytter til podcasts, og tendensen bliver kun større i takt med at der hele tiden kommer nyt indhold at lytte til. Det vækker hos mange lysten til selv at starte en podcast, og her ønsker vi at være blandt de første i Danmark, der tilbyder adgang til et kreativt miljø, hvor man som nyudklækket (eller erfaren) podcaster har adgang til de nødvendige faciliteter som lydisoleret studie, professionelle mikrofoner, optageudstyr mv., og hvor man samtidigt kan spørge erfarne lydfolk til råds.”

Konceptet i podcast-studiet er enkelt. Du kommer, du snakker, du går. Når du kommer hjem, ligger der en lydfil i indbakken, lige til at redigere. Studiet lejes på timebasis, og du kan ligeledes betale et månedligt abonnement for at få adgang "ad libitum", og er der brug for teknisk assistance, er der altid folk i huset til at kunne hjælpe.

For Daniel er det ingen sag at arbejde med podcasts. Efter mere end 15 års arbejde med radio- og lydproduktion sidder det hele i fingerspidserne. Men for den nyudklækkede podcaster kan det være svært at vide, hvor man skal begynde. Det er der også fundet en løsning på i nye podcast-studie.

"Jeg tror vi går en spændende tid i møde, og har man idéen til en podcast, gælder det om at komme i gang nu. Hvis tanken om alt det praktiske eller tekniske virker skræmmende er jeg på ingen måde bleg for at dele ud af de erfaringer 15 år i branchen har givet mig."

  IMG_20200111_155609.jpg

Stemningsbillede fra første test-kørsel. Daniel Frank (th) og Søren Meinertz (tv), der sammen har morgenradio-programmet og podcasten "En go' morgen", optager en af deres udsendelser fra det nye podcast-studie.

Mariagerfjord Ungdomsskole er først til mølle

Den første podcast indspilles i samarbejde Mariagerfjord Ungdomsskole. Ungdomsskoleinspektør Lars Otte Koefoed, og projektmedarbejder Kathrine Hoberg, uddannet pædagog og sexolog, har søsat et podcast-projektet med Sexualisterne Mariagerfjord, som er en gruppe unge i alderen 15-18 år, der besøger klubber, folkeskolens ældste klasser samt efterskoler og skaber dialog om emnet seksualitet.

“Når Mariagerfjord Ungdomsskole vælger at lave et podcast-projekt i samarbejde med VibeFM, så er det fordi vi ønsker at give det videre til vores unge, at Mariagerfjord Kommune byder på en masse kulturelle muligheder, som bakker op om udviklende fællesskaber, hvilket går helt i tråd med vores værdier på Ungdomsskolen.

Og når det så bliver Sexualisterne der giver sig i kast med projektet, så er det fordi vi ser et kæmpe behov for at endnu flere unge i kommunen får adgang til ung-til-ung seksualundervisning. Vi oplever også at flere unge stadig giver udtryk for, at det mere klassiske undervisningsformat kan være lidt overvældende, men med en podcast kan man få den samme viden i sit eget tempo – og lige præcis når det passer ind i ens liv.
Vi ser podcast som et stærkt redskab til formidling, og Sexualisterne vil få rigtig meget ud af at arbejde med planlægning, sprog og samarbejde omkring podcasten” lyder det fra Lars Otte Koefoed og Kathrine Hoberg.
  image.png

Sexualisterne Mariagerfjord

I Aalborg har man også fået nys om det nye podcast-studie i Hobro

Den aalborgensiske rapper og entertainer Thomas Riddersholm, bedre kendt som “Zjakalen”, har booket studiet til indspilningen af en ny podcast, der også forventes at udkomme i løbet af foråret.

image.png

Thomas Riddersholm - "Zjakalen" (Privatfoto)

“Jeg har været gæst et par gange hos VibeFM, og har fået et rigtig godt forhold til værterne og radiostationen. Det er mega fedt, at de har fået sådan et lækkert studie, og vi er stolte over at være blandt de første podcastere. Jeg kommer til at lave podcasten "Dommedag Nu", sammen med min gode ven Dennis Nordbø, hvor vi vender aktuelle emner fra ind- og udland helt på vrangen. Typisk vil fokusere på emner som vi synes ikke bliver dækket nok, eller på den rigtige måde i medierne. Vi går i kødet og taler lige ud af posen. Det bliver langt fra politisk korrekt” udtaler “Zjakalen”.

Podcast-studiet findes hos VibeFM i det tilhørende lydstudie, VibeSound, på Østergade 5 i Hobro. Læs mere om studiet på vibesound.dk/podcast-studie

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også