VibeFM
   9. oktober 2012

Fedora Heap gæster VibeFM

En misforstået helt med en sjæl fyldt af fornægtelser. Et liv, der forsvinder som blade på en efterårsdag. En vandretur gennem en bevidsthed uden mål og med en kærlighed, som genopstår fra livets trivialiteter.

Det melodiøse univers, som elektropop/rock-duoen Fedora Heap præsenterer for os på deres nye album, "Pieces of Prediction", bygger på poetiske skildringer af hverdagens små og store dramaer – fra intetsigende modediller og parforhold på standby til livets store temaer som uerstatteligt tab og altopslugende kærlighed. Og Fedora Heap fortolker verden omkring os med en inderlighed og et nærvær – i høj grad skabt af forsanger Anders Grønborgs hypnotisk bløde vokal – så melodierne går direkte i enten hjertekulen eller dansebenene.

For det nye album spænder musikalsk bredt: Fra deciderede ørehængere som "The Omen" og det allerede udgivne "Roses Fade Away" til mere alternative og eksperimenterende numre som "Suzie" og "So Easily". Selv de mest tilgængelige ørehængere indeholder dog nyskabende elementer. Fedora Heap gør meget ud af at udforske anderledes måder at blande akustiske og syntetiske instrumenter og lyde på – for eksempel ved at mikse trommemaskiner med almindelige trommer på samme sang.

Allerede i november sidste år udkom en smagsprøve på det nye album. Singleforløberen "Roses Fade Away" fik en varm modtagelse på danske og tyske radiostationer og lå i flere uger på internet-hitlisten ChartBase Top-100. Samtidig blev Fedora Heap udvalgt som "Ugens Band" på BandBase.dk.

Forventningerne til det nye album er derfor til at tage og føle på – også fordi bandets debutalbum, "Into the Sun" i 2010 fik fire stjerner af anmeldere på både Nordjyske Medier og Midtjyllands Avis.

"Pieces of Prediction" udkommer 24. september 2012. Fedora Heap, der ud over Anders Grønborg også består af Sune Andersen, planlægger en opfølgningsturné til albummet henover denne vinter og kommende forår/sommer.

Lyt med når Fedora Heap gæster studiet, fredag d. 12. oktober 2012 kl. 14-18.

Læs flere artikler...

Bliv radiovært


 Ønsk en sang VibeFM i App Store
 VibeFM i Google Play
 Støt på 10'er

Besøg også